Se pune o parte faina alba si doua parti malai, se amesteca si se adauga apa pentru a obtine o compozitie ca pentru galuste. Se pune intr-un vas apa la fiert si cand clocoteste se pune cu lingura din compozitie. Se lasa la fiert 2-3 minute, timp in care se mai amesteca usor pentru a nu se prinde galustele. Acestea se scot si se pun la scurs pe un ziar. A doua zi, pe balta, se framanta bine inainte de folosire.
Mamaliga obtinuta sta foarte bine pe carlig. Am testat reteta in delta si pot sa spun ca dupa o ora inca nu se "spalase". Asta in conditii de curent (am pescuit pe un canal unde apa curgea destul de repede). Si am si prins crap cu mamaliga asta. Si daca sta bine pe carlig, ganditi-va cat sta pe arc. Aromele (anason, vanilie etc.) se adauga de la inceput, cand se face compozitia.
Mamaliga obtinuta sta foarte bine pe carlig. Am testat reteta in delta si pot sa spun ca dupa o ora inca nu se "spalase". Asta in conditii de curent (am pescuit pe un canal unde apa curgea destul de repede). Si am si prins crap cu mamaliga asta. Si daca sta bine pe carlig, ganditi-va cat sta pe arc. Aromele (anason, vanilie etc.) se adauga de la inceput, cand se face compozitia.